Feldenkrais Retreats
på Samsø 2021

Efterårs retreat 29/10-1/11

Et nærende 4-dages retreat midt i Samsø's enestående natur. Lad dig selv bade i naturens frodighed, i bæredygtig bevægelse og Inspiratoriets overdådige skovhave og maden lavet af økologiske, friske efterårs råvarer fra Samsø.

Efter sommerens vellykkede retreats glæder det os at invitere til et efterårs retreat på Samsø i år. Vi fortsætter den helende og livsbekræftende proces, hvor -med hver bevægelses lektion, hver af os finder mere og mere hjem til sig selv. Også dig der er ny til Feldenkrais er hjertelig inviteret.

Temaet for efterårs retreatet er

BEDRE BALANCE

Balance er afgørende. God balance giver os sikkerhed og frihed til at vove os ud i verden til nye udfordringer. Vi er bygget sådan, at vi i opret stilling faktisk hele tiden er på nippet til at falde. Hjernen arbejder konstant for at holde os på føddernes smalle baser, med tyngdepunktet højt oppe og vores tunge hoved øverst. Balance er ikke en ting, men dynamisk. Balance afhænger af hjernens ressourcer og hurtighed til at sikre, vi ikke falder, når vi står, går og bevæger os. Små børn bevæger sig konstant, og deres hjerner leger hele tiden med at udfordre tyngdekraften. Voksne derimod sidder ofte stille i timevis, mens hjernen tørster efter muligheder for at finde balancen.

Kommer vi uundgåeligt til at stå mere bredbenet, når vi bliver ældre? Bliver vores bevægelser bare stivere og mere og mere indskrænkede? Svaret er, at processen er reversibel. Hjernen er den mest foranderlige del af os, og vi kan alle og altid finde en mere sikker og fleksibel måde at fungere på.

På retreatets fire dage udforsker vi balancen både liggende, siddende og stående. Du kan opleve at komme til at bevæge dig lettere med fødderne bedre plantet på jorden. Intensiv læring over flere dage har en dyb og fornyende effekt: Oftest oplever deltagerne færre smerter og spændinger, bedre åndedræt, øget fleksibilitet, vitalitet og bevidsthed i deres liv.
Om du står og tager bukser på, går ind og ud ad badekarret eller op og ned ad trapper, vandrer på smalle bjergstier, laver yoga asanas eller danser, kan du finde glæden ved at kunne gøre mere af det, du gerne vil.


Hvad sker der?
Susan Klaus og jeg organiserer de to retreats.
I løbet af de fem dage underviser jeg Feldenkrais bevægelseslektionerne.
Hver eftermiddag er fri til at integrere formiddagens læring i de skønne omgivelser.
Til slut på dagen kan du frit deltage i en guidet meditation med Susan.
Den egentlige tidsplan for retreatet, bliver tilsendt efter tilmelding.

Sted Kursus og retreat-center Inspiratoriet byder på logi på enkelt- eller dobbeltværelser. Se mere på inspiratoriet.org. Max 18 deltagere.

Pris er 4.800 kr. inkl. logi på dobbeltværelse og tre måltider pr. dag (øko og vegetarisk). Enkeltværelse koster 600 kr. ekstra. Early-bird pris ved tilmelding senest 5. oktober: 4.500 kr. Max. 14 deltagere. .

Tilmelding med navn, adresse og mobilnr. til info@feldenkraismetoden.dk
Tilmeldingen gælder ved betaling af mindst halvdelen af prisen
Resten betales senest 22. oktober. Ved evt. afbud senest 22. oktober refunderes det betalte undtagen depositum på 500 kr.

Indbetaling
på bankkonto 4880 - 795 2114 608.

Datoerne for retreats i 2022
Sommer retreat 24 - 28/6 (5 dage)
Efterår retreat 29/9 - 2/10 (4 dage)

Vi tager imod forud-tilmeldinger fra nu af.

kærlig hilsen
Nana Gravesen
Susan Klaus, feldenkrais, Heartfullness Meditation

tilmeldingsbetingelser

tilbage til "kurser"  
 

 
 

Baggrundsbillede med ben af feldenkrais udøvere

Feldenkraismetoden er en læringsvej, opkaldt efter fysikeren og judomesteren Moshé Feldenkrais. Han fandt forbavsende sammenhæng mellem kropsbevægelse og måden, vi tænker, føler og sanser på. Inspireret af små børns enestående evne til at lære, opdagede Feldenkrais et udviklingspotentiale, der kan udnyttes i alle aldre.
Læs mere...

Connect with how you feel,
Be present and breathe.
Enjoy being alive.
It's as simple as that

Moshe Feldenkrais